Miles & More Logo
HOTLINE: +49 6024 / 6718 0
MO-SO from 9:00-20:00

Ontdek het levende verleden van de Donau met een romantische Donau cruise

Donau

Donau cruise – een riviercruise vol cultuur, natuur en geschiedenis

Een Donau cruise is een onvergetelijke ervaring. Deze indrukwekkende bootreis maakt het verleden van deze beroemde rivier bijna tastbaar. Bezoek steden waar keizers en koningen hun voetsporen achterlieten. Bekijk de prachtige kerken die in hun naam gebouwd zijn en de kloosters langs de oever van de rivier. Een Donau cruise is ook een riviercruise vol natuurschoon: het kronkelende Donaudal, oeroude bossen en wonderlijke rotsformaties. In en aan de Donau zijn ook vele trekvogels en andere bijzondere dieren te vinden. Indrukwekkende uitzichten in combinatie met steden als Wenen, Boedapest, Belgrado en Bratislava maken van een Donau cruise een cruisereis vol schoonheid en afwisseling.

Keizers, koningen en cruises – de grandeur van een Donau cruise

Een Donau cruise laat u kennismaken met de grandeur van het vroegere Oostenrijks-Hongaarse rijk. Volg de voetsporen van keizerin Sissi, wals door de straten van Wenen, en verlies uw hart aan het wondermooie Boedapest. Deze koninklijke stad, met haar gebouwen in Jugendstil, het Burchtdistrict in Boeda en natuurlijk het Vissersbastion (Halászbástya). Uw Donau cruise laat u ook kennismaken met de Servische hoofdstad Belgrado. Hier is het Belgrado Fort met het Kalemegdan park een absolute must. Maar ook de talrijke musea (bijvoorbeeld het etnografisch museum) zijn een bezoek meer dan waard tijdens een Donau cruise, net als de bruisende Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Ervaar de magie van de Donaudelta met een Donau cruise

Een Donau cruise is een riviercruise vol memorabele ervaringen. Naast de rijke geschiedenis van de steden aan de Donau, is er de rivier zelf. Deze op een na langste rivier van Europa is omgeven door romantische landschappen, lange rietstroken, drassige gronden, en ruisende populierenbossen. Op de Hortobágy-poesta komen langhoornrunderen, schapen met gedraaide horens, en vele soorten trekvogels voor. De Donaudelta is voor vogelaars een waar paradijs! Misschien ziet u wel pelikanen. En in Hongarije komen zelfs nog beren voor. Als dat geen avontuurlijke achtergrond voor uw Donau-cruise oplevert...