Miles & More Logo
HOTLINE: +49 6024 / 6718 0
MO-SO from 9:00-20:00

Panamakanaal

Panama cruises: een bonte mix van natuur en cultuur

Panama cruises: de vele mogelijkheden van Midden-Amerika

Veel Panama cruises vertrekken vanaf de westkust (San Francisco, Los Angeles) van de VS en varen dan via het Panamakanaal naar de oostkust naar bijvoorbeeld Boston of New York. Er zijn ook cruisereizen die Canada of het mooie eiland Barbados als vertrekpunt hebben. Er zijn zelfs rondreizen die op het Lago Gatún, aan het ene eind van het Panamakanaal, omkeren. Panama cruises hebben uiteraard meer op het programma staan dan het bekende kanaal: Alaska bijvoorbeeld. Maar ook Mexico, Costa Rica, Venezuela en zelfs Chili en Argentinië staan regelmatig op het reisschema. Bijkomen op de bountystranden van Aruba, Bonaire of Curacao kan natuurlijk ook.

Panama cruises: reis door het wereldberoemde Panamakanaal

Panama cruises zonder het Panamakanaal zijn ondenkbaar - dit kanaal heeft het land immers op de kaart gezet. Al in 1883 begonnen Fransen aan de bouw ervan, maar het uiteindelijke kanaal werd tussen 1904 en 1914 gegraven door Amerikanen. Het verbindt de Atlantische Oceaan via de Caraïbische Zee met de Stille Oceaan. De doorvaart duurt 8 tot 11 uur, tijd genoeg dus om aan dek met een drankje van het uitzicht te genieten. Het is een indrukwekkend gezicht om enorme cruiseschepen door de Gatúnsluizen, de Pedro Miguelsluis en de drie Mirafloressluizen te zien gaan. Maar het Panamakanaal is natuurlijk niet de enige bezienswaardigheid tijdens Panama cruises!

Panama cruises bij cruises24.nl: te zien en te doen

Het Lago Gatún wordt omringd door regenwoud waar het wemelt van de bijzondere planten en dieren. Het vriendelijke personeel op alle Panama cruises vertelt graag van alles over dit meer. Als u tijdens uw cruisereis de hoofdstad Panama City aandoet, bezoek dan zeker de oude stad Casco Viego, gebouwd om de bewoners tegen piraten te beschermen. Casco Viego staat vol prachtige kerken en koloniale huizen. Heel indrukwekkend is het gouden altaar van de St. Josephkerk.Ook de haven Cristobál, deel van de stad Colón (genoemd naar Columbus) staat regelmatig op het programma van Panama cruises.