Miles & More Logo
HOTLINE: +49 6024 / 6718 0
MO-SO from 9:00-20:00

Moezel cruise – een van de mooiste riviercruises

Moezel

De vele schilderachtige uitzichten van een Moezel cruise

Een riviercruise door een prachtig deel van Europa: dat is een Moezel cruise. Dat is niet zo gek; de Moezel ontspringt in de Franse Vogezen en stroomt dan via Luxemburg richting Koblenz om daar in de Rijn uit te komen. 544 kilometer aan afwisselend uitzicht. De Moezel is allesbehalve een rechte rivier. Wat zou er na de volgende bocht komen? Iedere dag van een Moezel cruise levert weer nieuwe prachtplaatjes op. Wijngaarden vol druivenranken, schilderachtige dorpjes die wel alleen uit vakwerkhuizen lijken te bestaan, kastelen en ruïnes, steile bergen in de verte...en van dat alles kunt u op een Moezel cruise genieten zonder dat u zich in het zweet werkt. Alles is immers voor u geregeld!

Moezel cruise: bezienswaardigheden en excursies

Enkele hoogtepunten van een Moezel cruise zijn Kasteel Cochem, een in neogotische stijl gebouwde burcht, de historische markt van Bernkastel met prachtige vakwerkhuisjes en terrassen waar u van typische Duitse specialiteiten kunt genieten. Bezoek tijdens uw Moezel cruise ook zeker Traben-Trarbach, waar u onder andere de beroemde Brückentor in Jugendstil kunt bewonderen. Dan zijn er nog Trier met de Porta Nigra, het mooie Koblenz...ach, een Moezel cruise is gewoon een aaneenschakeling van mooie plaatsen! U hoeft ze alleen nog maar te ontdekken.

Tot rust komen...met een ontspannende Moezel cruise

Meestal zijn schepen die voor een Moezel cruise en andere riviercruises geschikt zijn, en stuk kleiner dan schepen voor zeecruises. De sfeer is er gemoedelijk, ontspannen, en dus is een Moezel cruise uitermate geschikt voor ondernemende rustzoekers. Want er is van alles te doen tijdens een Moezel cruise. Ook al zou het geen straf zijn de hele vakantie aan boord te blijven en het steeds wisselende panorama aan u voorbij te laten trekken. De burchten en kastelen in de bergen, de wijngaarden overal... Natuurlijk kunt u aan boord verschillende Moezelwijnen proeven, maar hier is een tip: bezoek eens een Strausse, waar u de wijn die in de omgeving gemaakt wordt, direct zelf kunt keuren.