Miles & More Logo
HOTLINE: +49 6024 / 6718 0
MO-SO from 9:00-20:00

Cruises naar de prachtige Azoren

Azoren

Een Azoren cruise - eens iets heel anders

U heeft de Griekse en Canarische eilanden al gezien? Mallorca charmeert u niet? U wilt in plaats daarvan een werkelijk buitengewone, exclusieve reisbestemming? Dan is wellicht een cruise naar de Azoren uw droomreis. De Azoren is een groep van negen vulkanische eilanden diep in de Atlantische Oceaan. De eilanden horen bij Portugal maar liggen ver van ieder continent, en worden daarom gekenmerkt door unieke natuur, met planten- en vogelsoorten die nergens elders voorkomen. Het landschap is een belevenis op zich, met groene velden, ruige kusten en vulkaantoppen die zich hoog boven de wolken verheffen. Een Azoren cruise laat u kennis maken met dit alles: met exotische bloemen en bomen, steile eilanden in een oceaan rijk aan dierenleven - zoals haaien, roggen en zeeschildpadden. Misschien wordt de boot een stukje van de reis door walvissen en dolfijnen vergezeld? Op een cruise naar de Azoren is dit heel goed mogelijk!

Geniet van spectaculaire landschappen met een Azoren cruise

De ruige, vulkanische Azoren bieden een veelvoud aan fantastische landschappen. Zo biedt een Azoren cruise u spectaculaire uitzichten op groene velden en theeplantages, dichte bossen, warme bronnen, vulkaanmeertjes en de steile spits van de Pico - de hoogste berg op Portugees gebied. Het klimaat van de Azoren is mild en subtropisch. De eilandengroep licht bijna halverwege Portugal en Newfoundland, en is vanwege haar afgelegen ligging nog niet door toeristen overspoeld. En is er een betere manier om een archipel te ontdekken dan een boot? Met een cruise naar de Azoren maakt u kennis met de eilanden vanaf een comfortabel schip. Neem eens een kijkje in ons aanbod!

De Azoren - een oude cultuur van een zeevarend volk

Behalve natuurschoon hebben de Azoren ook veel te bieden aan cultuur, en een Azoren cruise brengt dit uiteraard binnen handbereik. De eilanden zijn sinds de late middeleeuwen bewoond - door de eeuwen heen meest door Portugezen, maar ook door andere volkeren zoals Vlamingen. De Azoren worden gekenmerkt door een eigen cultuur, met feestdagen en tradities rond bijvoorbeeld de walvisvaart en de wijngaarden. Oude stadjes zoals Ponto Delgada bieden fraaie stadsgezichten, en dan is er natuurlijk het eten, waarbij vis en zeevruchten een grote rol spelen. Veel van onze Azoren cruises zijn transatlantische zeereizen, waarbij de Azoren een tussenhaven zijn in een tocht van Europa naar Amerika. De starthaven is dan een Europese stad zoals Hamburg, Rotterdam of Barcelona, de eindbestemming New Orleans of Fort Lauderdale. Uiteraard is de omgekeerde richting ook mogelijk! Wij bieden ook reizen aan, die zich speciaal op de Azoren richten. Blader eens door ons aanbod, en wellicht vindt u uw droomreis!